Fórumetika

Go down

Fórumetika

Témanyitás  Rufus on Hétf. Márc. 12, 2012 3:31 am

Fórumos játék, FórumetikaA szerepjáték tulajdonképpen a társasjátékok egyik bonyolultabb formája, amelyben a játékos beleéli magát, egy általa kitalált figura jellemébe, szerepébe. Minél árnyaltabban és alaposabban tudja megformálni karakterét, annál könnyebb dolga van.

Ebből fakadóan tehát a játékos és a karakter két különböző dolog. A játékban történt eseményeket nem folytatunk játékon kívül, sem pedig fordítva. Játékon belüli események nem befolyásolhatják a játékon kívülieket. Tehát hiába tudhatod te más hozzászólásaiból, hogy az egyik karakter valami szörnyűre készül, a karaktered, ha nem hallgatta ki (tehát nem játszottad le), nem sejtheti, innentől kezdve nem tehetsz ellene semmit.

Eltérően a megszokott szerepjáték formáktól, ezt a játékot a fórum keretein belül játszuk, még pedig hozzászólások (post / hsz) formájában. A fórumban különböző táblákat (board), ezeken belül témákat (thread / topic), a témákon belül pedig hozzászólásokat olvashatsz.

A hozzászólásokra reagálva az egyik alapvető kötelezettség és erény a türelem. Lehetőség szerint meg kell várnod, hogy a többi, ugyanabban a kalandban játszó játékos is reagáljon az írásodra.

Mindenképpen kerülni kell az agresszív, sértő megjegyzéseket a játékon kívül. Ha a karaktered viselkedik így, annak a játékon belül lesznek következményei, például a többi karakter nem fogja túlzottan szívlelni. De játékosként semmilyen formában nem sérthetsz meg másokat! Természetesen tilos trágár, obszcén szavakat használni, ezeket a játékon belül is kerülni kell.

Légy toleráns mindenkivel, főleg a kezdő játékosokkal! Nem mindenki rendelkezik rögtön írói vénával. Ha egy játékos hibázik, lassan gépel, sok helyesírási hibát vét, nem ismeri eléggé a világot, vagy csak nem tartod elég színvonalasnak a játékait, békésen, segítőkészen fordulj oda hozzá. Ahelyett, hogy lehordanád, segíts neki inkább. Te se kezdted másként az írást vagy a szerepjátékot, ezt ne feledd!

Ugyancsak lényeges,hogy a fórumon tilos bárminemű termék reklámozása. Más fórumok reklámozásához először kérj engedélyt az Archonoktól.

A játék magyar nyelvű. Ennek értelmében minden üzenetet magyar nyelven lehet csak elküldeni.

Azok a játékosok, akik a fórum témáit reklámozásra, mások zavarására, sértegetésére használják, illetve az alapvető etikai szabályoknak nem megfelelően viselkednek, többszöri archoni vagy akolitusi figyelmeztetés után a játékon belüli szankciókkal sújthatók, akár karaktereiket érintve, akár az egész játékot érintve (tiltás).

Ügyelj a helyesírásra. Ezért ugyan nem jár büntetés, de a durva helyesírási hibák halmozása azt eredményezheti, hogy a többi játékos (és kalandmester) nem fog szívesen játszani veled.
(Csak tájékoztatásképp: a birtokragok "j"-je minden esetben PONTOS "j". Tehát macskája, hajója, holdja, stb. Hasonlóképpen az igeragokat is pontos "j"-vel írjuk: harcoljanak, jöjjön, fújja, stb. A muszáj pedig pontos "j".)

Nem cselekedhetsz olyan dolgokat, amire nem tud a másik karakter reagálni. Csak a szándékodat írhatod le, ha valakit megtámadsz. Nem írunk olyat, hogy "levágom a fejét" vagy "ellopom a kardját". Helyesen így néz ki: "Megpróbálom levágni a fejét" vagy "megvárom míg nem figyel, és megpróbálom ellopni a kardját".

Próbálj reális lenni a hozzászólásaidban! Ha a karakter mondjuk valószínüleg nem tudna elkerülni egy becsapódó ütést, hagyd, hogy az az ütés elérje, nem kell csodáknak történniük ötpercenként. A moderátorok jóindulata úgyis mindig valahogy kimenekít a slamasztikából, ha épp jelen vannak. Ha nincsenek, akkor majd utólag segítenek valahogy...
Rufus
Rufus
Fórumvezető Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 41
Regisztráció dátuma : 2012. Feb. 20.
Életkor : 30

Felhasználó profiljának megtekintése http://theotherones.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.