Világleírás

Go down

Világleírás

Témanyitás  Rufus on Hétf. Márc. 12, 2012 4:13 am

Világleírás


Még a történelem előtti időkben a sárkányok büszke népe uralta az eget. Közülük öt klán, név szerint a Rufus, a Viridis, a Puteulanus, az Attra és a Blatta család emelkedett ki, s állt az ősi faj élére.

A Rufus család tagjainak pikkelyei vörösek voltak, akár a lángok, melyek tüdejükből törtek elő. Ők inkább a diplomácia és az intrika hívei voltak, sokkal kevesebb harcos került ki közülük, ám az igazságosság és a becsületesség jellemezte őket.
A Viridis ház leszármazottai oly zöld pikkelyekkel bírtak, mint a fák lombjai, s fejükön erős csontpajzs ült. A természet és az állatvilág kedvelői, védelmezői voltak, s mágusaik messze földön híresek lettek.
A Puteulanus klán sárkányai zafírkék pikkelyekkel bírtak, s képesek voltak a víz alatt is lélegezni. Ők bátor harcosokként emelkedtek ki elsősorban, és hihetetlen erejüknek köszönhetően váltak legendássá.

Ezen három ház tagjait nevezték úgy, mint a Fény Légiója. Ám békére és egyenlőségre törekvő uralmukat két másik ház próbálta elorozni, az Árnyak szövetségére lépve.

Az Attra klán ébenfekete pikkelyei, sárgán fénylő szeme, pengeéles karmai és gyilkos dühe tökéletes bérgyilkosokká tette őket, ám az intrikáról mit sem tudtak.
Nem csoda hát, hogy közösködni kezdtek a Blatta családdal, kiket lila pikkelyeikről és koponyaszerű fejükről lehetett felismerni. Ha az Atrák ösztönlényként és agresszív vadként viselkedtek, a Blattákat nem lehet máshogy jellemezni, mint érzéketlen, rideg és számító figurákként.

A Sárkányok erői megoszlottak, véres háború tört ki égen, földön és víz alatt egyaránt, s a hatalmas gyíkok holttestei terítették be a tájakat. A küzdelem döntetlenként végződött, s hosszú időn át béke honolt a tájon, majd megjelent egy új trónkövetelő: Az ember.

Eleinte ártatlan, veszélytelen lényeknek tűntek, de mire a hosszú életű sárkányok észbe kaptak, már birodalmakat hoztak létre. Babilon, Athén, Spárta, Róma, Kairó ezernyi nyúlványt és ágat növesztett, s behálózta a világot. A sárkányok próbáltak tárgyalni a rövid életűekkel, ám az ifjú faj megrettent az ősöreg teremtmények hatalmától, és vadászni kezdték őket.
Mint kiderült az apró lények sokkal erősebbek, mint azt a pikkelyes urak gondolták, s mire a Sárkányok felocsúdtak, megtizedelték őket. Mire a Római birodalom felbomlott, az ősi faj már rejtőzködésbe húzódott vissza. Megtanulták felvenni az új faj alakját, s emberként jártak közöttük. Hamarosan már fiókáik is emberi alakban születtek meg, s szép lassan elfeledték, honnan is jöttek...

Egészen mostanáig... Drake Town a sárkányok egykori szent temetkezési helyére alapult évtizedekkel ezelőtt. S a sárkányvérűekben, kik ide költöztek, elkezdett felébredni az ősi hatalom. S a klánok újra összecsapnak, hogy megszerezzék az Orbis Drakhul-t, egy kristályt, mely szinte isteni hatalmat adhat a klánnak, aki birtokolja...
Rufus
Rufus
Fórumvezető Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 41
Regisztráció dátuma : 2012. Feb. 20.
Életkor : 30

Felhasználó profiljának megtekintése http://theotherones.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.